Ilmastokysymystä ei pidä hoitaa pelkoja lietsomalla


TIEDOTE
Strasbourg 28.11. 2019
Julkaisuvapaa

Euroopan parlamentti äänesti tänään Strasbourgissa muun ohessa ilmastokysymykseen liittyvistä päätöslauselmista. Niiden perussanomana on syvä huoli ilmaston saastumisesta, lämpenemisestä ja näiden tuottamista perustavaa laatua olevista ongelmista.

Ilmastohaaste on tosiasia, jota ei voida uskottavasti kiistää. Samoin se, että nyt tarvitaan kiireellisiä ja voimakkaita toimia Euroopassa ja koko maailmassa huolestuttavan kehityssuunnan muuttamiseksi.

Tuin lähes kaikkia useamman ryhmän yhteistyönä valmisteltuja kannanottoja. Olin joissakin asioissa valmis esitettyä voimakkaampiin ja nopeampiinkin toimiin erityisesti uusiutuvien ja päästöttömien energiavaihtoehtojen käytön lisäämiseksi ja fossiilisten käytön rajoittamiseksi.

Yhdessä kohtaa olin parlamentin enemmistön kanssa eri mieltä. Se koski sitä, pitäisikö parlamentin julistaa Eurooppaan ja koko maailmaan ilmastohätätila, emergency.

En näe perustelluksi hysterian, pelon ja toivottomuuden nostattamista asiassa.
Määrätietoinen ja nopea toiminta kohti hiilitasapainoista Eurooppa ja maailmaa on suuria sanoja parempi tie.

Välttämätöntä on saada kaikkien Euroopan maiden ohella myös muu maailma, sen suuret päästöjen aiheuttajat, mukaan toimiin koko maailman ja tulevien sukupolvien hyväksi.

Lisätietoja:

Euroopan parlamentin jäsen Mauri Pekkarinen, puh. 050 511 3097