6G:hen liittyvät standardit on luotava nopeasti


Euronews teki uutisen aiheesta 6G, johon osallistuin haastattelun muodossa. Jutun aiheena on 6G-standardit ja niitä koskeva kilpailu. On tarve luoda 6G:hen liittyvät standardit nopeasti.

”Kilpajuoksu 6G:sta on jo alkanut. Kiina on kilpailijoitaan edellä infrastruktuurin ja 5G:n kattavuuden suhteen. EU ei halua jäädä jälkeen televiestinnän teknologisen kehityksen seuraavassa vaiheessa.

Tätä teollista harppausta ei odoteta vielä kymmeneen vuoteen, mutta toimielimet haluavat päästä huipulle.

Jos 5G lupaa sitouttaa maailman yhteiskuntaan, jossa ihmiset ja koneet ovat jatkuvasti vuorovaikutuksessa tekoälyn tai itseohjautuvien autojen kanssa, 6G voisi mullistaa digitaalisen maailman. Jotkut viittaavat videoneuvotteluihin, joissa on hologrammeja tai esineiden kauko-ohjaamiseen internetiin liitetyillä käsineillä.

EU:n on tehtävä yhteistyötä läheisten kumppaniensa, kuten Yhdysvaltojen ja Japanin kanssa kilpaillakseen Kiinan taloudellisen ja teknologisen mahdin kanssa. Tämä voisi johtaa maailmanlaajuisen yhteistyön tasoon, jollaista ei ole ennen nähty. Tämä tekniikka edellyttää todellakin kansainvälistä standardia. ”On selvää, että tarvitsemme kansainvälisiä standardeja ja että kilpailu on kovaa”, myöntää europarlamentaarikko Mauri Pekkarinen (Renew Europe).

Eurooppalaiset yritykset Nokia ja Ericsson käynnistivät projektin aiemmin tänä vuonna. Tavoitteena on koota alan toimijat yhteen 6G:n suunnitteluun ja kehittämiseen.”

Voit katsoa lyhyen haastatteluni uutisvideon kohdasta 1:57.