Pekkarinen vaati komissiolta tukea Venäjän raja-alueille Brexitin tapaan


TIEDOTE
Strasbourg 20.4.2023
Julkaisuvapaa

 

Euroopan parlamentin jäsen Mauri Pekkarinen (kesk.) vaati tänään puheessaan parlamentin täysistunnossa komissiolta vastaavaa tukea Venäjän raja-alueilla sijaitsevien maakuntien erityisille menetyksille, mitä maksettiin alueille, joille Iso-Britannian lähtö EU:sta aiheutti suurimmat menetykset.

Pekkarinen perusteli vaatimustaan sillä, että Putinin julma sota on aiheuttanut suunnatonta kärsimystä ja tuhoa Ukrainassa. Sodan taakat ulottuvat Ukrainan naapureihin ja myös niitä tulee auttaa.

”Mutta sodan vaikutukset tunnetaan myös Venäjän rajanaapurimaissa ja niiden rajamaakunnissa. Suomella ja Venäjällä on yhteensä 1344 km yhteistä rajaa”, hän huomautti.

Pekkarisen mukaan ennen rajan sulkeutumista monilla rajamaakunnillamme oli todella paljon yhteistyötä Venäjän alueiden kanssa.

”Nyt tämä kaikki on tietysti loppunut. Taloudelliset menetykset ovat suuret”, hän arvioi.

Pekkarinen muistutti puheessaan, että kun Brexit tapahtui, EU osoitti yhteensä 5 miljardia euroa alueille, joille Iso-Britannian lähtö EU:sta aiheutti suurimmat menetykset.

Pekkarinen kysyi: ”Eikö komission tulisi nyt osoittaa vastaavaa tukea niiden maakuntien erityisille menetyksille, jotka ovat Venäjän raja-alueita?”.

Lisätietoja:

Euroopan parlamentin jäsen Mauri Pekkarinen, p. 050 511 3097